Ali Yalçın: Sabit gelirlileri korumak için eşel mobili tartışmalıyız

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Lideri Ali Yalçın, Bursa ziyaretleri kapsamında Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Ulusal Eğitim Vilayet Müdürü Serkan Gür, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret etti. Bursa ziyaretleri kapsamında, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret eden Yalçın, “Vali Sayın Canbolat’a, kamu çalışanlarının sıkıntılarına gösterdiği ilgi ve sergilediği tahlil odaklı yaklaşımları için takdir ve memnuniyetimizi tabir ettik. Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ile bir ortaya geldik. Üniversite çalışanlarının taleplerini ilettik. Sayın Gür’e, vilayet müdürlüğü vazifesinin iyi olmasını diledik ve Bursa’da vazife yapan eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerini paylaştık” halinde konuştu.

Gündeme ait değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Lideri Ali Yalçın, eşel taşınabilir usulünün sabit gelirliyi koruyacağını tabir ederek şöyleki konuştu:

“Salgın ve savaş ortamının zorlukları tüm dünya ile birlikte ülkemiz de ekonomik problemlerle boğuşmak durumunda bırakıyor. Güç ve besin fiyatlarındaki dalgalanmalar büyük sorun. Sabit gelirlileri korumak için eşel mobili tartışılmalıyız. Enflasyon denetim altına alındığında eşel taşınabilir tekniği devre dışı da kalabilir. Ancak enflasyonun verilen artırımı daha birinci aydan alıp götürdüğü bir ortamda sabit gelirliler için bir alım gücünden bahsedilemez. Enflasyon oranı verilecek artırımı aştığında eşel taşınabilir devreye girmeli. Ya da enflasyon farkının yansıtıldığı altı aylık dilimler üç aya düşürülerek yansıtma öne alınabilir, ezilmenin önüne geçilebilir. Alım gücünü koruyacak, kamu çalışanına nefes aldıracak formları arayıp tartışmalıyız” diye konuştu.