Akşener’den AYM’nin seçim kanuna dair birinci açıklama

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Akşener, Kırşehir programı kapsamında Boztepe ilçesinde esnafı ziyareti etti.

sonrasındasında kent merkezindeki bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, bir gazetecinin “Anayasa Mahkemesi Genel Şurasının, Seçim Kanunu’nun kimi hususlarının iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteminin birinci incelemesini tamamlamasına” ait sorusu üzerine, sonucu olumlu gördüklerini söylemiş oldu.

CHP’nin 4 unsur için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu hatırlatan Akşener, şöyleki devam etti:

“Ana muhalefet partisi olarak onların bu biçimde bir hakkı var. O dört unsur cumhurbaşkanının, cumhurbaşkanlığı bakılırsavini bir kenara koyup, AK Parti Genel Lideri olarak yaptığı propaganda faaliyetlerinin, sonsuz bir hak tanıyan unsurun iptaline yönelik. Oburu yargıçlarla vesaire ile ilgili olan mevzuya dair. Yani D’Hondt sisteminin hesaplamasına dair olan mevzu değil. Yani oy almaktan endişeye dair bir durum değil. Biz hayli olumlu kıymetlendiriyoruz. Umarım asıldan bozulur.”

Öteki bir gazetecinin “CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konutunun elektriklerinin kesilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz” formundaki sorusu üzerine Akşener, Kılıçdaroğlu’nun elektrik fiyatını ödememekteki kastının, 3,5 milyon civarındaki abonenin elektriğinin kesilmesine dikkati çekmek olduğunu söz etti.

Türkiye’de 1,5 milyona yakın doğal gaz abonesinin gazının da kesik olduğunu ileri süren Akşener, “Şimdi bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun meskeninin elektriğinin kesilmesi, basının, her insanın ilgisini çekti, bir genel liderin elektriğinin kesilmiş olması. Bu güç durumdaki insanların iktidar tarafınca sorunlarının çözümlenmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Bu açıdan fazlaca olumlu değerlendiriyorum bu tavrı.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Müsaade ederse ben ödeyebilirim hanenin elektrik borcunu”

Elektrik ve doğal gaz abonelerinin borcunun, vergi borcu silinen iki firmanın meblağından daha düşük olduğunu öne süren Akşener, “Buna dikkat çekmek istiyorum aracılığınızla. Lakin bu işte Selvi bayanın durumu güç. Sayın Kılıçdaroğlu kelamını yere düşürmemiş olur, müsaade ederse ben ödeyebilirim hanenin elektrik borcunu, o da Selvi hanım için.” diye konuştu.

Meral Akşener, ondan sonrasında YETERLİ Parti Kırşehir Vilayet Başkanlığının Cacabey Meydanı’nda düzenlediği iftar programına katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Kırşehir Belediye Lideri Selahattin Ekicioğlu, Akşener’e Neşet Ertaş tablosu ikram etti.

Programın sonunda, sahneye davet edilen vatandaşlar, Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdi.