Akşehir’e vilayet kelamı

DeSouza

New member
Mehtap Gökdemir – Soykütüğüne göre ailesi Konya Akşehir’li olan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün baba ocağındaydı. Katıldığı Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda Akşehir’e “il” kelamı veren CHP önderi, soyunun dayandığı Seyyid Mahmut Hayrani’nin türbesini de ziyaret etti. CHP başkanı Akşehir’de “baba ocağına hoşgeldin” afişleriyle karşılandı. Zekai Boloğlu Spor Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda mehteran kadrosu şov sundu. Konuşması vakit zaman “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları ile kesilen CHP başkanı, özetle şunları söylemiş oldu:

NİYE VİLAYET DEĞİL?: Vakit zaman farklı partilerin ortasında yer aldık, fakat kültür bir parti işi değildir. Geçmişte şu biçimde yahut bu biçimde aşikâr yerlerde yer almış olabiliriz. Bugün her birimize önemli bir sorumluluk düşüyor. Niçin vilayet değil Akşehir? Bağımsızlık savaşının asıl karargahı olan Akşehir. Burayı vilayet yapacağız. Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın karakutusu Akşehir’dir.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ: Kırsalda çalışan yaylada çalışan bayanların ve gençlerin toplumsal güvenlik primini devlet ödeyecek. Yörük Türkmen ne demek? hem de üretici demek. Bugüne kadar toplumsal güvenlik hakkı verilmedi. O hakkı da teslim edeceğiz. Adalet arıyoruz daima birlikte. Fakat adalet yalnızca bizim için, kendimiz için değil. Dünya adalet üzerine inşa edilmiştir. Yaylalara giderken büyük meseleler yaşadığınızı biliyorum. Kaymakamların müdahale ettiğini biliyorum. Siz yetim değilsiniz, bu ülkenin gerçek sahibisiniz. Bu sıkıntıları çözeceğiz.

LİYAKAT KELAMI: Asla ve asla insanları ötekileştirmeyelim. Biz herkesi kucaklayan, herkese hürmet duyan bir geleneği inşa etmek ve sürdürmek zorundayız. Haksızlıklar var biliyorum. Devlette bir çürüme olduğunu da çok uygun biliyorum. O çürümeye de son vereceğiz sizlerin takdiriyle. Devlet söylemiş olduğiniz kurum liyakat üzerine inşa edilir. Yani işine ehline vermek demektir. İşi ehline vermediğiniz vakit devlette çürüme başlar.

HAK YİYENE OY VERMEYİN: Artık geriye dönüp, yaptığımız yanlışlardan arınıp yüzümüz ileriye çevirmek zorundayız. Ve birlikte Türkiye’yi bir daha bütün kurumlarıyla birlikte inşa etmek zorundayız. Devleti yönetenler devleti yönettikleri müddet ortasında şayet zenginleşiyorlarsa artık onlar halkın hakkını ve hukukunu değil, kendi mal varlıklarının hakkını ve hukukunu savunurlar. Siyasette zenginleşme olmaz. Fakat birileri zenginleşiyorsa bilin ki kul hakkı yemiştir. Kul hakkı şayet en büyük günahsa o en büyük günaha hiç kimsenin ortak olmasını istemem. Kul hakkı yiyene oy vermesini istemem.

İlk durağı dedesinin türbesi oldu

Kılıçdaroğlu’nun Akşehir’de birinci durağı dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’nin Türbesi oldu. CHP önderi türbeyi ziyaretinde dua ederken, Prof. Dr. Niyazi Akyüz, Kılıçdaroğlu’nun soy kütüğüne ait yaptığı sunumda, “CHP Genel Lideri Sayın Kılıçdaroğlu Konya Akşehirlidir. Dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’dir ve Kureyşan Ocağına mensuptur” bilgisine yer verildi. Prof. Dr. Mehmet Hayri Kırbaşoğlu tarafınca okunan duada ise, “İktidara gelirseniz kibirli olmayın güçsüzlere yardım edin unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur” sözleri dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin, “DNA testi yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını görmüş olursun” lafına cevap verirken, “Güzel teklif. Fakat bir koşulum var. birlikte DNA testi yapacağız. Kimin ne olduğu çıksın ortaya. Lakin ona bir ipucu vereyim. Benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan, Konya Akşehir’e gideceksin, Seyyid Mahmûd-ı Hayrânî Türbesi’nde bir Fatiha okuyacaksın. İki; İstanbul Müftülüğü’ne gideceksin, Kuyûd-ı Kadîme Arşivi var, o arşive bakacaksın” demişti.

Yörük çadırlarına gitti

CHP önderi, Büyük Yörük Türkmen Buluşması öncesinde yörük çadırlarını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. “Hoşgeldiniz Cumhurbaşkanım” diye karşılanan Kılıçdaroğlu, programı kapsamında ayrıyeten Nasreddin Hoca Türbesi ve Batı Cephesi Karargah Müzesini de ziyaret etti.