AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da konuştu

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Çelik, ziyaret ettiği Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesinde yaptığı konuşmada, burada bir ortada olmaktan dolayı memnunluk duyduğunu söylemiş oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin bütün meclislerden farklı bir tarafı olduğunu söz eden Çelik, dünyadaki bütün meclislerin bir kurtuluş savaşı sonunda açıldığını kaydetti.

Bir tek Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kurtuluş Savaşı’na önderlik ettiğini aktaran Çelik, şu biçimde konuştu:

“Bu bakımdan gazi bir Meclistir. İkincisi Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe teşebbüsüne karşı direndiği için ikinci sefer gazi olmuştur. O sebeple Meclisimiz, milletimizin bugünü, geçmişi ve geleceği için büyük bir değere sahip. Alışılmış ulusal iradenin tecelligahı olan Meclisi, ulusal iradenin tecessüm ettiği Meclisi Atatürk’ün çocuklara armağan etmiş olması da epeyce değerli. Yani ulusal iradeyle, ülkemizin geleceği olan çocukların bayramının bir ortada kutlanıyor olması bu da hayli kıymetli bildiri içeriyor. İnşallah bu 102. yıl. Birçok yüz senelerla, birçok on senelerla tıpkı biçimde devam eder. Ülkemiz kendi gücü, kuvveti, kendi dirayeti içerisinde geleceğe daima birlikte kardeşçe, birlik birliktelik içerisinde yürür. Bu vesileyle ramazanınızı da tebrik ediyorum. Allah hepinize sıhhatle, ailelerinizle Ramazan Bayramı’na kavuşmayı nasip etsin.”

Çelik, buraya gelmeyi uzun vakitten beri fazlaca istediğini belirterek “Sizler de kabul ettiniz. Burada toplanmışsınız. Çok teşekkür ediyorum, nezaket gösterdiniz. Allah kardeşliğimizi, birliğimizi daim etsin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bütün kardeşlerimizle birlikte, daima bir arada bu biçimde bir masanın etrafında her vakit huzur içerisinde olmayı nasip etsin.” diye konuştu.

– “Hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz”

Etrafta yaşanan olayların görüldüğünü lisana getiren Çelik, şu biçimde devam etti:

“Savaşlar, yıkımlar, göçler insanları büyük bir kaosa sürüklüyor. O sebeple birliğimizin, dirliğimizin değerini bilmemiz lazım. Hepimiz biriz, hepimiz kardeşiz. Ortamıza sokulmaya çalışılan fitnelere karşı her vakit uyanık olacağız. Her vakit kardeşçe bu topraklarda şimdiye kadar olduğu üzere bundan daha sonrasında da birlikte bu irademizi sürdüreceğiz. Dünyanın gittiği yerde bütün prensiplerin ortadan kalktığı, bütün prensiplerin yıprandığı bir periyoda giriyor. Ülkemizi bütün bu kaosun içerisinde, bütün bu türbülansın içerisinde güçlü bir biçimde tutmaya devam edeceğiz. En kıymetlisi şudur doğal, etrafımızdaki kaosların ne biçimde virüs ürettiğinden daha kıymetlisi bizim milletimizin, kendimizin bağışıklık sistemimizin ne olduğudur. Bunun da mayası kardeşliğimizdir. Bir defa daha teşekkür ediyorum. Burada beni konuk ettiğiniz için. Aslında konuk de sayılmam. Bu vesileyle daima kendi konutumda hissediyorum. Çok teşekkür ediyorum size.”

Çelik, ondan sonrasında Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi Lideri Hayri Yılmaz ve buradaki vatandaşlarla sohbet etti.