Aile Bakanlığından 7 bin 696 öksüz ve yetim çocuğa dayanak

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Bakanlıktan yapılan açıklamada, çocukların anne baba yoksunluğundan kaynaklanan sıkıntılarla baş edebilmesi, topluma ahenk sağlayabilmeleri ve ruhsal taraftan sağlıklı olmaları emeliyle biroldukca dayanakta bulunulduğu vurgulandı.

Bu kapsamda ebeveyn kaybı hayatış çocuklara yönelik hizmetlerin bütüncül yürütülmesi için kurulan Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde 81 vilayette Öksüz Yetim Üniteleri oluşturulduğu anımsatılan açıklamada, bu üniteler aracılığıyla ebeveyn kaybı hayatış çocuk ve ailelerinin ziyaret edildiği ve muhtaçlık duydukları takviye çeşidinin belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, “bakılırsavliler, 2022 Mart prestijiyle toplam 7 bin 696 çocuğun hanesine ziyaret gerçekleştirerek onların gereksinim durumuna bakılırsa uygun toplumsal hizmet modellerinden yararlandırılmalarını sağladı.” tabiri kullanıldı.

Ayrıyeten yas sürecinde çocukların ve ailelerin desteklenmesi gayesiyle “Ebeveyn Kaybı hayatış Çocukları Destekleme Rehberi” hazırlandığı belirtilen açıklamada, rehberde, ebeveyn kaybı daha sonrası yapılacak iş ve süreçler, çocuklar ve ailelerine yönelik hizmetler ile ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar için yapılabilecekler konusunda tekliflere yer verildiği bildirildi.

Açıklamada, mevcut durumda, öksüz ve yetim aylığı, eşi vefat etmiş bayanlara yönelik yardımlar başta olmak üzere birfazlaca yardım programı yürütüldüğü anımsatıldı.