4 yaşındaki çocukla heyelandan saniyelerle kurtuldu! ‘Öleceğimizi düşündük’ dedi

DeSouza

New member
İlçeye bağlı Güzelyalıköy Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde kar yağışının tesiriyle yumuşayan toprak kayması kararı heyelan meydana geldi. Heyelanda, 3 bina ve 1 ahır yıkıldı. Etraftakilerin ihbarıyla bölgeye jandarma, AFAD, ambulans ve itfaiye grupları sevk edildi. Heyelan anında yıkılan meskenlerden birinde yanan soba niçiniyle çıkan yangın, itfaiye takımlarınca denetim altına alındı. AFAD grupları de etrafta inceleme çalışması başlattı. Heyelan niçiniyle 3 yapının risk oluşturduğunu belirleyen yetkililer, konutlarda yaşayan vatandaşları tahliye etti. Heyelanda 3 büyükbaş hayvan ve 1 köpek de öldü.

SON ANDA KURTULDULAR

Heyelanda meskeni yıkılan Sezgin Sönmez, duvarlarda oluşan çatlama seslerini duyması üzerine, meskende bulunan komşusunun oğlu Yusuf Keskin’i alıp, dışarı çıktı. Sönmez, koşarak dışarıya çıktığı ve saniyeler ortasında tek katlı meskeninin yıkıldığı anları, cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. İmgede, koşarken imaj çeken Sönmez’in ‘Korkma, oğlum korkma, Allah’ söylemiş olduğinin duyulduğu ve konutun saniyeler ortasında yıkılıp, çevreyi toz bulutunun kapladığı görülüyor.

‘HER ŞEY BİR ANDA OLDU’

Heyelanın yıktığı meskenin enkazı altında kalmaktan son anda kurtulan Sezgin Sönmez, yaşadığı endişe dolu anları DHA’ya anlattı. Konutta komşularının çocuğuyla kahvaltı yaptıkları sırada sesler duyduğunu ve dışarı çıktığında toprak yığınının konuta dayandığını gördüğünü belirten Sönmez, konutun 1 dakika içerisinde yıkıldığını söylemiş oldu. Sönmez, “Sabah komşumuz çocuğunu yanıma getirerek bıraktı. Onunla birlikte kahvaltı yapıyorduk, bir yandan da çizgi sinema izliyorduk. Televizyonun sesi yüksek olduğu için sesleri birinci başta fazla duyamadık. 10 dakika daha sonra şiddetli sesler duymaya başladım. Toprakların konuta dayandığını gördüm. Süratli bir biçimde çocuğu kucaklayıp meskenden dışarıya çıktım. Kendimizi inançlı bölgeye aldık. 1 dakika içerisinde de konut yıkıldı. Büyük bir kaygı, telaş hissettim. Çocuk da ağladığı için onu da sakinleştirmeye çalıştım. Şükürler olsun ki, canımızda bir şey yok. daha sonrasında çocuğu ailesinin yanına gdolayıp teslim ettim. Akabinde geri meskenin oraya giderek hayvanlarım vardı, onları kurtardım. Her şey bir anda oldu bitti” dedi.

‘ÖLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜM’

Toprak yığının üzerlerine gerçek geldiğini görmesiyle öleceklerini düşündüklerini tabir eden Sönmez, “Büyük bir toprak yığını üstümüze gerçek gelirken öleceğimizi düşündük. Çok şükür hayatta kaldık. Sağ çıkabildik oradan. Şu anda konutumuz yıkıldı. Otomobilim toprağın altında kaldı. Tarım topraklarımız gitti. Komşumuzun hayvanları gitti. Allah’tan konutlarında onlar yoktu. Ben konutumun yalnızca yıkıldığını bakılırsabildim. Konut yıkıldığı sırada toprak öbür bir yerden de geldiği için aklımdaki fikir, yanımdaki çocuğu daha uzak bir noktaya götürmekti. Çocuğu götürdükten daha sonra yeniden konutun yanına ulaşamadım” diye konuştu.

Öte yandan heyelan riskinin devam ettiği bildirilen bölgede, başlatılan kapsamlı teknik incelemeler de sürüyor.