21 klip yaptı şöhreti yakalayamadı, her ünlüyle fotoğrafı var

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
13 yaşında iken Şanlıurfa’dan çıkıp bir süre garsonluk yapan Nezir Yıldırım, bir süre daha sonra şöhret olmak ismine müzik yapma çalışmalarına başladı. Müzik çalışmalarına başlayan Nezir, kısa müddette sanatçı topluluğundan biroldukça sanatçı ile tanıştı. 35 yıllık bu yolda şimdi tüm ünlü ve sanatçı topluluğu ile tanışan ve sahne ismi Nezir Yenises olan Yıldırım, 6 albüm yaptı ve 21 klip çekti.

bununla birlikte İbrahim Erkal’ın da yakın dostu olan Yenises, adeta ömrünü verdiği şöhret basamakları yolunda istediği ivmeyi bir türlü yakalayamadı. Hala albüm çalışmalarına devam eden Nezir Yenises’in biroldukca ünlü sanatçı ile fotoğrafı bulunuyor.

Çalmadık kapı bırakmamış; her ünlüyle fotoğrafı var

bir süre daha sonra Tekirdağ’da yaşamaya başlayan Yenises hala sık sık İstanbul’a gidip yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor.

49 yaşındaki Nezir Yenises, gittiği İstanbul’da kimi sanatkarların kendisine yardımcı olduğunu ve onlardan besteler aldığını tabir ederken, kimi büyük sanatkarların ise bu hayaline birinci başladığı senelerda kendisine yol vermediğini de söz etti.

“İlkokulda küçüklükten beri müzik söylüyorum”

Aslen Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinden olan Yenises, Dodaş Taşlıca köyünden 13 yaşında şöhret olma hayaliyle ayrıldığını söyleyerek, kelamlarına şöyleki devam etti: “Aslen Şanlıurfalıyım. Haliliye’nin Dodaş Taşlıca köyündenim. Cevher Kırmızı 1985 yılında beni İstanbul’a getirdi. Bende küçüklükten beri sanata sevgi var. İlkokulda küçüklükten beri müzik söylüyorum.

“40 sene Unkapanı’na sanatımı verdim”

İstanbul’da Arif Sağ’ın müzik kursuna gittim. Orada fazlaca sayıda sanatkarla tanıştım. Seyfi Doğanay ile bir arada çalışarak birinci albümümü çıkardım. 40 sene Unkapanı’na sanatımı verdim. daha sonrasında Tekirdağ’a geldim. Merhum İbrahim Erkal ile bir arada Kumbağ’da çalıştık, lakin erken öldü. Buraya Kiraz Şenliği konserlerine gelmişti.

“22’inci klibim de geliyor”

Bana bir müzik verecekti fakat nasip olmadı. Ben tam 6 tane albüm yaptım, 21 tane klip çektim, 22’nci klibim de geliyor. Uğur Bayar ve Burhan Bayar’dan besteler aldım. Selami Şahin ile çalıştım. Bu işe 35 yılımı verdim.

Unkapanı’na birinci geldiğimde o devirlerin büyük sanatkarları bizlere yol vermiyorlardı. Büyük bestekarlardan beste alamıyorduk, bize beste vermiyorlardı. Artık teknoloji değişti. Evvelden kaset satıyorduk, daha sonra CD’ler çıktı. Artık bir klip çekince internete düşüyor. Şu anda evvelce daha düzgünüm. Şöhret olmak için uğraşıyorum” dedi.