2 cinayet işleyen biri neden hür?

DeSouza

New member
Çiğdem Yılmaz – Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Necati Akpınar (58), bir ay evvel dini nikahla bir arada yaşamaya başladığı Memnun Menekşe’yi (48) başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. İki yıl evvel Kovid-19 önlemleri kapsamında koşullu tahliye edildiği öğrenilen Akpınar’ın
38 yıl evvel birinci eşi Emine Akpınar’ı, 19 yıl evvel ise ikinci eşi Fatma Akpınar’ı öldürdüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye bakılırsa Akpınar, birinci eşi Emine Akpınar’ı öldürdükten daha sonra cezaevine girdi ve cezaevinden çıktıktan daha sonra ikinci evliliğini Fatma Akpınar ile yaptı. Fatma Akpınar, Necati Akpınar’ın birinci eşini öldürdüğünden ve birinci eşinden bir oğlu olduğundan habersizdi. Genç bayan bu durumu evlendikten bir süre daha sonra öğrendi. Necati Akpınar’dan beş çocuğu olan Fatma Akpınar, evliliği boyunca eşinden şiddet gördü. En son gördüğü şiddet niçiniyle de bedeninin biroldukça yerinde kırıklar oluştu ve genç bayan meskeni terk edip ailesinin konutuna gitti. Gördüğü şiddet kararı kırılan kolundan ameliyat olmak üzere hastaneye gittiği sırada yolda Necati Akpınar’ın bıçaklı saldırasına uğrayan Fatma Akpınar ömrünü kaybetti. Bu olaydan daha sonra Akpınar çiftinin beş çocuğu da
devlet muhafazasına alındı.

‘Ceza niye bu kadar az’

Necati Akpınar’ın iki yıl evvel Kovid-19 önlemleri kapsamında koşullu tahliye edilmesine reaksiyon gösteren ikinci eşi Fatma Akpınar’dan olan kızı S.Ç. Milliyet’e konuştu. S.Ç., şunları söylemiş oldu: “Annem öldürüldüğünde ben 9-10 yaşlarındaydım, benden büyük bir ablam vardı ve başka kardeşlerim benden küçüktü. Annemin vefatından daha sonra hepimiz yuvaya verildik. Bu adamın da 2024 yılında tahliye olmasını bekliyorduk lakin Kovid-19 mazeret edilerek iki yıl evvel özgür bıraktılar. Aklım almıyor, geçmişinde iki bayan cinayeti olan bir insan nasıl olur da hür bırakılır? Şayet özgür bırakılmasaydı bugün Keyifli Menekşe yaşayacaktı. Pekala bu cinayetin tek sorumlusu Necati Akpınar mı, soruyorum? Biz her gün bir bayan öldürüldüğünü görüyoruz, duyuyoruz ve bayanları öldürenler nasıl bu kadar az ceza alabiliyor? Az ceza almalarını da geçtim, Kovid-19 var diye nasıl bırakılır? Bu adamın mahpustan çıktıktan daha sonra da biroldukca bayana şiddet uyguladığını ve birfazlaca kişinin de şikâyetçi olduğunu duyduk, buna karşın niye dışarıdaydı? Cinayetten yargılanan ve özgür bırakılan bir adamın, bir kişi bile şikâyet ediyorsa, geri cezaevine gönderilmesi gerekiyor. Onca şikâyete karşın niye hürdü? Annesi katledilmiş bir bayan olarak yalvarıyorum, bu katilleri affetmeyin, en ağır cezaları alsınlar. Bu adamların hepsi namus mazeretinin ardına sığınıp, kravatını takıp ‘Namusum için işledim’ mazeretiyle indirim alıyorlar. Benim annem öldürüldüğünde bu namus mazeretinin gerisine sığındı. Her gün bir hanımın öldürüldüğü Türkiye’de bayan cinayetlerinde mazeret olmaz, münasebet olmaz.”